Hogwarts Legacy storsäljer – 12+ miljoner exemplar på två veckor

Hogwarts legacy

Hogwarts Legacy är ett spel som är lika hyllat som det är kritiserat. Kontroverserna kring spelets innehåll har avlöst varandra, men det hindrar inte spelarna från att norpa exemplaren från butikshyllorna lika snabbt som de fylls på. Faktum är att fler än 12 miljoner exemplar har sålts världen över, fördelat på PC och spelkonsoler.

Det tog bara två veckor att nå den siffran då spelet släpptes den 10 februari och om vi ska tro webbsajten Variety så har spelet dragit in 850 miljoner dollar på lika lång tid. Spelstudion Avalanche Software och utgivaren Warner Bros. Games lär vara riktigt glada över hur bra spelet har sålt så snabbt efter lanseringen.

Lästips: Hogwarts Legacy är bättre på Playstation 5 än Xbox Series X (video)

Spenderat 267 miljoner timmar i spelet

Intresset på streamingtjänster som Twitch har också varit skyhögt. Hogwarts Legacy slog rekord i antal samtidiga tittare när otroliga 1,28 miljoner personer kollade på spelet. Även på Steam var spelet mycket populärt då Hogwarts Legacy nådde hela 879 308 personer som spelade samtidigt.

Här är mer statistik som släppts av Warner Bros. Games. Siffrorna gäller mellan den 10 februari och 21 februari:

  • Spelare har spenderat 267 miljoner timmar i spelet
  • 1,28 miljoner Dark Wizards har besegrats
  • 393 miljoner växter har planterats i Room of Requirements
  • 242 miljoner drycker har brygts i Room of Requirements

Lästips: Hogwarts Legacy: 100+ sidouppdrag som påverkar huvudberättelsen

Släpps till Xbox One, PS4 & Switch under 2023

Samtidigt har webbsajten Wizarding World Digital ökat sin webbtrafik med hela 300 procent. Vilket knappast är förvånande eftersom man måste besöka den sajten för att koppla Steam/Xbox/Playstation-kontot där om man vill ha sina digitala föremål och fördelar i spelet.

Hogwarts Legacy går att spela på PC, Xbox Series X/S och Playstation 5. Den 4 april släpps spelet på Xbox One och Playstation 4, senare under sommaren kommer spelet till Nintendo Switch (25 juli).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.