Hogwarts Legacy är bättre på Playstation 5 än Xbox Series X (video)

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy fungerar bättre på Playstation 5 än Xbox Series X. Det konstaterar YouTube-kanalen Digital Foundry som testat spelet på både spelkonsolerna. En fjäder i hatten för Sony kan tyckas, men hur stor är egentligen skillnaden?

Enligt kanalen så körs spelet i nästan låsta 60 fps på Playstation 5 med ”Performance Mode” aktiverat. I det grafikläget så prioriterar spelet en hög bildvisningsfrekvens framför grafisk kvalitet. Med Xbox Series X däremot så klarar inte konsolen att hålla spelet nära 60 fps hela tiden.

Visste du? Både Playstation 5 och Xbox Series X erbjuder totalt nio olika grafiklägen i Hogwarts Legacy! Xbox Series S däremot har bara tre grafiklägen.

Med ”Fidelity Mode” däremot så kan du räkna med att båda spelkonsolerna håller sig till de 30 fps som är målet. Med små fps-tapp till 27-29 fps i extra tuffa situationer, som Hogsmede som många kritiserat för att fullkomligt krossa bildvisningsfrekvens även på dyra gamingdatorer.

Lästips: Hogwarts Legacy har problem med prestandan (guide för fixar)

Det som stör upplevelsen mest på Xbox Series X är de fps-tapp som gör att spelet upplevs hackigt eller ryckigt. Något som snabbt gör spelet irriterande och i värsta fall ospelbart för en del.

Lästips: Hogwarts Legacy är bättre på PC utan DRM-skyddet

Om du har en bildskärm som stöder VRR så vill du absolut använda den funktionen för att släta över en del av problemen och fps-tappen båda spelkonsolerna. Men det fungerar bara till viss del för Xbox-användarna som snällt får dras med en sämre upplevelse tills (om någonsin) spelstudion bakom Hogwarts Legacy hittar en lösning.

Visste du? Playstation 5 och Xbox Series X har inga laddningsskärmar (eller nästan omärkbart korta sådan) medan Xbox Series S har lång laddningstid varje gång du hoppar mellan Hogwarts och världen utanför.

Via Gamingbible

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.