Alla nya gratisspelen på Playstation Plus (mars 2023)

playstation plus essential extra premium 2022 sony
Foto: Sony

Sony har släppt listan med nya gratisspel som prenumeranter på Playstation Plus kan ta del av i mars. Och det är ett riktigt trevligt utbud med nya spel som gäller.

Om det är något som Sony har kritiserats hårt för så är det att Playstation Plus ofta har riktigt dåliga spel som prenumeranter kan köra kostnadsfritt. Åtminstone jämfört med vad Microsoft och Xbox erbjuder.


Den senaste tiden har Sony dock tagit sig i kragen och erbjuder nu ett stabilt utbud. I februari fick vi tungviktaren Horizon Forbidden West och mars månad ser ut att bli minst lika bra.

Har du Playstation Plus Essential, Extra eller Premium kan du köra Battlefield 2042, Minecraft Dungeons och Codevein helt gratis (nåja, gratis utöver prenumerationskostnaden varje månad). Battlefield 2024 finns för både PS5 och PS4 medan Minecraft Dungeons och Codevein bara har PS4-versioner (som kan köras på din Playstation 5).

Om du vill få ut maximalt från din Playstation 5 så måste du ha Playstation Plus Extra eller Premium för att ta del av hela spelutbudet med gratisspel. Essential är billigare, men du får bara de få spelen som Sony erbjuder varje månad.

Prisskillnaden mellan Essential och Extra är dock hög. Essential kostar från 95 kronor per månad medan Extra kostar 150 kronor, och dyraste alternativet Premium kostar hela 180 kronor per månad. Som jämförelse har Xbox Game Pass Ultra en kostnad på 135 kronor per månad med fler spel där många fungerar på både Xbox och PC.

Läs mer om de olika prenumerationerna på Sonys officiella webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.