Samsung Bixby är nu ännu bättre på att känna igen språk

Samsung logo
Foto: Babak Habibi, Unsplash

Sydkoreanska tillverkaren Samsung kämpar för att hålla röstassistenten Bixby relevant. Där konkurrenterna Google Assistant, Apple Siri och Amazon Alexa visar framfötterna så har Samsung Bixby ständigt halkat efter. Med en ny uppdatering till Bixby vill Samsung hålla sin assistent mer relevant och användbar än tidigare.

Uppdateringen bjuder på en rad förbättringar. Bland annat är Bixby nu snabbare på att svara när du ger röstkommandon och kan göra mer lokalt på telefonen utan att behöva ringa hem till Samsung över internet. Den stora nyheten är att Bixby har blivit mycket bättre på att känna igen olika språk, som svenska.

Lästips: Samsung Galaxy S23 Ultra har problem med WiFi 6

Om du främst använder det engelska språket så lär du uppskatta att Bixby automatiskt kan svara på inkommande samtal med ett röstmeddelande som konverterats från tal till språk. Funktionen heter Bixby Text Call och allt du behöver göra är att skriva ditt svar på skärmen och sen omvandlar Bixby det till en syntetisk röst.

Resultatet kan du finjustera med funktionen Bixby Custom Voice Creator.

Samsung Bixby Text to Voice
Foto: Samsung

Andra nyheter är att röstassistenten inte längre behöver triggas med standardfrasen för Bixby. Du kan faktiskt byta den om du vill.

Lästips: En defekt i skärmen retar användarna av Samsung Galaxy S23 Ultra

Dessutom kan Bixby förstå dina intentioner mycket bättre och följa upp röstkommandon efter sammanhanget. Riktigt praktiskt om du är en storanvändare av röstkommandon och ofta gör flera saker efter varandra.

Alla förbättringar introduceras med en kommande uppdatering. Den släpps till sin Galaxy-telefon senare under februari månad.

Via Samsung

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.