Samsung Galaxy S23 Ultra har en märkbar defekt i skärmen

samsung galaxy s23 ultra screen defect 2 2023
Foto: Orange_Scooter på Twitter

Samsung Galaxy S23 Ultra har en defekt i skärmen som fått många användare att reagera. Det ser ut som att något håller på att lossna i kanten på skärmen, precis som när det kommer in luft under skärmskyddet – vilket kan vara riktigt irriterande.

Det ser också ut som att hela skärmen är fysiskt böjd på den specifika punkten som är påverkad.

Mängder av bilder och videor har lagts ut på bland annat Twitter. De visar tydligt problemet och det är förståligt att irritationen är hög hos de drabbade. Samsung har noterat vad som pågår men vill helst tona ner läget.

samsung galaxy s23 ultra screen defect 2023 1
Foto: sktrade på Twitter

Samsung: Det är ingen skärmdefekt i Galaxy S23 Ultra

Faktum är att Samsung tydligt markerar att det inte är en defekt eller ens ett problem. De märken som syns på skärmen är resultatet av tillverkningsprocessen och är därmed något helt naturligt. Åtminstone enligt Samsung UK på Twitter.

De säger att det sannolikt handlar om en reflektion i skärmen, men de får mothugg av användare som säger att det absolut inte handlar om ljus som reflekteras.

Med tanke på att Samsung Galaxy S23 Ultra kostar från cirka 15 700 kronor så är det knappast något man vill se när man packar upp sin mobiltelefon. Eftersom många butiker inte erbjuder ångerrätt på mobiltelefoner och Samsung inte ser det som en defekt som ska repareras så riskerar du att sitta med ett permanent problem som inte kan lösas.

Förhoppningsvis är det inte ett permanent problem utan något som försvinner med tiden. Det låter dock som om att det kan vara permanent och det är en störande detalj på en sprillans ny mobiltelefon.

Via BGR

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.