Diablo 4 öppnar för beta-test i mars

Diablo 4

Diablo 4 släpps först under sommaren, men redan i mars så får du chansen att testa årets kanske hetaste storsläpp – då öppnas nämligen dörrarna för ett beta-test som ger Blizzard chansen att samla in stora mängder data om hur bra (eller dåligt) spelet fungerar.

Lästips: Se alla våra artiklar om Diablo 4 här

Det betyder också att du får chansen att testa Diablo 4 långt före lanseringen. Exakt när testet drar igång för just dig beror på om du har förhandsbokat spelet eller inte.

Har du redan köpt spelet så öppnar portarna till helvetet den 17 till 19 mars. Om du däremot inte har förhandsbokat så är det istället den 24 till 26 mars som gäller, något senare alltså.

Lästips: Diablo Immortal försvaras av Blizzard – dragit in 49 miljoner USD

En trevlig detalj är att beta-testet kommer att fungera både PC och spelkonsoler.

Viktigt att nämna är att du inte kan dra igenom hela spelet på de tre dagarna. Du får nämligen ”bara” köra spelets prolog som utspelar sig i området Fractured Peaks. Däremot är det fritt att utforska hela området och ta dig hela vägen maxgränsen för testet som är level 25 om du vill.

Diablo 4 släpps den 6 juni. Du kan spela på PC, Playstation 5, Playstation 4, Xbox One samt Xbox Series X/S. Om du köper någon av de dyrare varianterna så får du fyra dagars extra speltid.

Tips: Här hittar du systemkraven för Diablo 4

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.