Höjt pris på Xbox Series X och Serie S – här är de nya priserna

Xbox Series X
Foto: Dmitry Novikov, Unsplash

Microsoft meddelar att spelkonsolerna Xbox Series X och Xbox Series S får nya priser. Mellan 400 kronor och 500 kronor mer får du betala beroende på vilken spelkonsol du väljer.

Den amerikanska företagsjätten har tidigare sagt att de inte planerade några prishöjningar. Det meddelades kort efter att Sony höjde priset på Playstation 5 med åtskilliga hundralappar.

Idag är det ett helt annat ljud i skällan och Microsoft tvärvänder om sitt förra beslut. Nu ska du betala mer trots allt och de nya priserna är 6 200 kronor respektive 3 900 kronor, eller en höjning med upp till 11 procent jämfört med tidigare.

xbox series s illustration art 2020 microsoft
Även den billigare Xbox-modellen ökar i pris – med hela 11 procent! Foto: Microsoft

Redan nu har de nya priserna slagit igenom hos svenska återförsäljare. Åtminstone för Xbox Series X som nu kostar just riktpriset hos bland annat Webhallen, NetOnNet och MediaMarkt.

Xbox Series S kostar i skrivande stund 3 249 kronor som lägst och därmed har prishöjningen inte trätt i kraft än på den billigare spelkonsolen.

Just nu vet vi inte varför Microsoft ökar priserna. Det vore inte orimligt att tänka sig höjningar på grund av världsläget, de ständigt dyrare komponenterna och så klar inflationen som breder ut sig.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.