Diablo Immortal försvaras av Blizzard – dragit in 49 miljoner USD

diablo immortal characters 2021
Bild: Activision Blizzard

Diablo Immortal är ett minst sagt kontroversiellt spel. Den rovdjursliknande designen som gör att maximalt utrustade karaktärer i spelet kan kosta så mycket som 500 000 USD (!) har kritiserats hårt. Men Blizzard ser inga problem och nu försvarar Mike Ybarra öppet spelet.

Mike Ybarra är VD på Blizzard Entertainment och i en intervju med LA Times så försvarar han Diablo Immportal.

Diablo Immortal har dragit in 24,3 miljoner dollar på två veckor

I intervjun säger Mike att spelare kan ”bokstavligen talat kan göra 99,5 % av allt som spelet erbjuder” utan att det kostar dem en enda krona, och samtidigt få ut maximalt av vad spelet erbjuder. Betalningsmodellen kommer in först i slutet av spelet menar han.

”Filosofin var alltid att inleda med en bra spelupplevelse och säkerställa att hundratals miljoner spelare kan ta sig igenom kampanjen utan att det kostar något.”

Men hur väl stämmer det påståendet egentligen?

Rent tekniskt så går det att ta sig igenom hela kampanjen utan att ta fram plånboken. Men hela spelet är designat för att locka dig till köp. Varje gång du loggar in, varje gång du öppnar en meny, varje gång spelet erbjuder dig något gratis så får du en möjlighet att köpa mer. Och mer. Och mer.

Tyvärr är det många som väljer att köpa saker i Diablo Immortal. Spelet tjänar nämligen storkovan just nu.

Diablo Immortal fungerar inte med Samsung-telefoner

Enligt uppgift så har Diablo Immortal hittills dragit in mer än 49 miljoner dollar från mobilspelarna. Eller cirka 1,5 miljoner dollar varje dag sedan lanseringen. Omräknat blir det 515 miljoner kronor respektive nära 16 miljoner kronor. Inga småpengar alltså.

Tänkvärt är att de 49+ miljoner dollar gäller efter att Apple och Google har fått sin del av intäkterna. Och den lilla andel som spelar på PC räknas inte heller in.

Intäktsuppgifterna kommer från Mobilegamer och Appmagic. Det är inte officiella siffror då Blizzard själva inte har avslöjat intäkterna från Diablo Immortal.

Andra detaljer är att spelet laddades ner totalt 6,85 miljoner gånger bara under den första veckan. Siffran ökade rejält till 10,35 miljoner fram till den 3 juli.

Via Kotaku och Mobilegamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.