Diablo Immortal har dragit in 24,3 miljoner dollar på två veckor

diablo immortal characters 2021
Bild: Activision Blizzard

Activision Blizzard tjänar storkovan på Diablo Immortal. På bara två veckor har spelet dragit in runt 24 miljoner dollar från gamers som vill köpa sig till fördelar med monetära medel.

Det kan jämföras med spelutgivarens andra storsäljare Hearthstone som drog in 5 miljoner dollar under maj månad. Hearthstone lanserades under våren 2014.

Diablo Immortal fungerar inte med Samsung-telefoner

I skrivande stund har Diablo Immortal laddats ner fler än åtta miljoner gånger enligt data från Appmagic. Och då räknar de inte in alla nedladdningar via Battle.net-klienten på PC.

Activision Blizzard har kritiserats hårt för den aggressiva designen i Diablo Immortal där spelare i princip tvingas att betala pengar för att avancera på de högre nivåerna.

Mikrotransaktioner är en extremt stor del av spelet och det cementeras inte minst av faktumet att en fullt uppgraderad karaktär kan kosta uppåt 110 000 dollar i så kallade in-game-köp.

Och problematiken kring pay-to-win-konceptet som Diablo Immortal använder sig av har inte uppskattats av spelarna. Metacritic har idag ett extremt lågt omdömessnitt på bara 0,4 för spelet just nu. För vanliga recensenter är omdömet betydligt högre. Merparten av kritikerna som recenserat spelet är antingen positiv eller ger ett blandat betyg.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.