V Rising har sålt i 2 miljoner exemplar – fler spelare än Battlefield 2042

V Rising 2022

Svenskutvecklade V Rising storsäljer. På bara en månad så har spelet sålts i fler än två miljoner exemplar på Steam. Och då är spelet fortfarande bara tillgänglig som Early Access.

Spelet säljer inte bara riktigt bra. De som äger V Rising säger dessutom att det är riktigt bra. Av alla omdömen på Steam så är hela 88 % positiva. Riktigt bra alltså för ett ofärdigt spel.

Går det att spela V Rising offline / utan internet?

De tog bara tre dagar för V Rising sälja 500 000 exemplar, en vecka att nå en miljon sålda exemplar.

Som mest spelade 150 000 samtidigt enligt spelplattformen Steam. Den 17 juni hade den siffran minskat rejält till bara 39 000 spelare. Jämför det med storspelet Battlefield 2042 som i maj hade ett genomsnitt på färre än 2 000 samtidiga spelare.

V Rising ger dig chansen att axla rollen som en vampyrhärskare. Du börjar som en svag och ensam figur som inte kan göra mycket skada på omvärlden, men med tiden så växer dina krafter och du kan börja bygga ett imperium.

Döda mytiska varelser, omvandla människorna i bygden runtomkring till dina tjänare och bygg ett gigantiskt slott.

Priset? Bara cirka 200 kronor, eller cirka 20 euro. Ett lågt pris för väldigt mycket speltid. V Rising är bara ett Early Access-spel, så räkna med många framtida uppdateringar med mer material till spelet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.