Hogwarts Legacy är bättre utan DRM-skyddet

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy är ett spel som haft en hel del problem med prestandan. Och har det fortfarande trots att spelstudion bakom spelet har släppt flera uppdateringar med buggfixar och optimeringar.

En anledning till att spelet inte flyter så bra har så klart med hur spelet är uppbyggt. Dåliga optimeringar påverkar mycket. Men det är inte allt – ett annat problem ställer till det för prestandan, nämligen DRM-skyddet Denuvo.

Denuvo påverkar prestandan negativt

Det är ett ökänt DRM-skydd som påverkar prestandan negativt. Och det är inte en marginell skillnad heller. Denuvo är ökänd för att ge spelarna en riktigt dålig upplevelse och det är en anledning till varför så kallade crackers gör allt för att knäcka DRM-skyddet så att spelare kan köra utan att det påverkar prestandan.

Och det är precis vad som hänt med superheta Hogwarts Legacy. En av de bästa och mest omtalade DRM-skyddsknäckarna just nu är Empress och hon har gjort spelvärlden en tjänst genom att knäcka Denuvo-skyddet till spelet.

Resultatet? Ett spel som visade sig flyta mycket bättre på en sparsam gamingdator med en Intel Core i7-7700, Geforce GTX 1060 och 16 GB RAM. Se själv i videon här under.

Lästips: Fixarna som ger bättre prestanda i Hogwarts Legacy

Nej, vi rekommenderar inte att du laddar ner den piratkopierade versionen av Hogwarts Legacy. Efter 30+ timmar i spelet så är vi helt övertygade om att det är värt varenda krona som spelet kostar. Vill du inte betala fullpris via Steam så kan du köpa en billigare nyckel från Allkey.

Att Empress lyckades ta sig förbi Denuvo-skyddet i Hogwarts Legacy är något av en bedrift.

Spelet använder version 17 av Denuvo vilket är en förbättrad version med fler hinder för DRM-hackare. Dessutom ingår ett mildare skydd som Steam själva har lagt till.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.