ChatGPT integreras i SnapChat

Snapchat Logo 950 x 500

AI är superhett just nu och alla kämpar för att integrera artificiell intelligens i sina produkter. Google, Meta och Microsoft har alla släppt AI-lösningar den senaste tiden – och nu meddelar Snapchat att de bygger in ChatGPT i sin meddelandetjänst.

Snapchat har varit snabba med nya funktioner de senaste åren och integrationen av AI är knappast oväntad. Med en specialbyggd variant av ChatGPT kan tjänsten erbjuda en unik lösning för alla betalande prenumeranter (dvs om du har Snapchat+).

Till en början så är den nya funktionaliteten ganska begränsad. Den artificiella intelligensen kan exempelvis föreslå recept på mat, tipsa om saker du kan göra på din weekend-resa och föreslå födelsedagspresenter till nära och kära.

Lästips: Nu finns Snapchat i webbläsaren för alla

AI:n är ett experiment som ständigt kommer att förbättrats och optimeras i Snapchat. Att det inte är en färdig och fullt fungerande lösning stärks av att tjänsten redan i förväg varnar om att ChatGPT kan säga saker som är direkt stötande, något som vi även sett med de lösningar som Microsoft och Google erbjuder.

Snapchat erbjuder även en ny funktion för att skräddarsy bakgrunden till chatten för My AI.

Nämnvärt är att allt som skrivs i My AI sparas. Det kan även läsas och användas för att optimera tjänsten i framtiden. Du bör därför inte skriva känsliga detaljer eller personliga uppgifter i chatten. Om du inte vill att de ska avslöjas vill säga. Risken finns.

Via Snapchat

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.