Snapchat Plus är en premiumversion med extra funktioner – nu i Sverige

Snapchat Logo 950 x 500

Snapchat fortsätter att utveckla sin tjänst och den senaste nyheten är att du nu kan betala för en ny Plus-version för extra fördelar och funktioner.

Snapchat Plus är har under en period funnits som beta-version som ett utvalt antal testar får chansen att prova. Nu är premium-tjänsten släppt och alla som vill betala några kronor varje månad får fler och (förhoppningsvis) bättre funktioner jämfört med gratisvarianten.

Så mycket kostar Snapchat Plus

  • 50 kronor per månad
  • 519 kronor per år

Lästips: Anställda på Snapchat ser din personliga data

We’re doing early internal testing of Snapchat Plus, a new subscription service for Snapchatters. We’re excited about the potential to share exclusive, experimental, and pre-release features with our subscribers, and learn more about how we can best serve our community.

Ett tidigare meddelande från Snap om tjänsten.
snapchat plus new functions 2022
Några av nyheterna med Snapchat Plus. Skärmdumpar av Snap.

Snapchat Plus ger en badge på din profil

En förbättring och exklusiv funktion är att kunna fästa vänner i toppen av sin lista, en annan är nyhet för betalande användare är att de får exklusiva ikoner som gratisanvändarna inte kan använda.

Andra nyheter med Snapchat Plus är att man får en så kallad ”badge” på sin profil som visar att man är Plus-medlem, samt att man kan se hur många vänner som kollat på en story i Snapchat.

Tidigare var en unik funktion för prenumeranter att de kunde använda en version i webbläsaren på datorn. En trevlig bonusfunktion som idag är öppen för alla. Vilket minskar värdet av Plus-abonnemanget.

Huruvida du tycker det är tillräckligt för att rättfärdiga de 4,59 euro som Snapchat Plus kostar varje månad är helt upp till dig. Det priset är med rabatter för halvårs- eller helårsbetalning inräknat, så vill du betala månadsvis kan du räkna med en betydligt högre siffra.

Det är inte förvånande att Snap planerar en betalversion av Snapchat med exklusivt innehåll. Företaget har letat efter inkomstkällor till sin tjänst och tidigare rapporterade vi att mer reklam var på gång till appen, mer specifikt till Snap Star Stories.

För dig som bara använder Snapchat lite sporadiskt och inte behöver extra funktionalitet så kan du helt ignorera Plus-abonnemanget i framtiden. Men om du vill ha allt som tjänsten har att erbjuda så får du vara beredd på att betala ett antal tior varje månad.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.