Snapchat i webbläsaren på datorn – om du har Snapchat Plus

snap press snapchat browser 2022

Snap har meddelat att tjänsten Snapchat kommer till webbläsaren i datorn, åtminstone i en begränsad form och initialt bara för betalande användare som har Snapchat Plus.

Uppdatering (2022-09-15)

Nu kan alla använda Snapchat i webbläsaren – inte bara de som betalar för Snapchat Plus. Moderbolaget Snap meddelade på sin sajt att funktionen har blivit öppen för alla, och allt du behöver göra för att använda den är att gå till web.snapchat.com, logga in och köra igång!

Via Snap


Om du använder Snapchat Plus så kan du öppna webbläsaren, logga in på ditt Snapchat-konto och skicka meddelanden till dina vänner. Det går även att chatta, skicka bilder och ha videosamtal.

För att använda Snapchat i webbläsaren på datorn så måste du ha Snapchat Plus. Stödet för webbläsare släpps först på ett litet antal marknader där Sverige inte är med.

Länderna som är först med stöd för Snapchat i webbläsaren

  • USA
  • Storbritannien
  • Kanada
  • Australien
  • Nya Zealand

Därefter släpps stödet till användare i Frankrike, Tyskland, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten.

Först därefter kommer stödet för webbläsare att rullas ut globalt – och därmed även släppas i Sverige.

snap press snapchat browser 2022 1
Foto: Snap

Går inte att skärmdumpa meddelanden i webbläsaren

Enligt Snap så begränsas möjligheten att skärmdumpa meddelanden när Snapchat är öppet i webbläsaren.

Det hindrar varken dig eller någon annan från att ta ett fotografi med mobiltelefonen direkt av skärmen så klart.

Sannolikt kommer restriktionen med skärmdumpar att kringgås med mjukvara i framtiden, men vid lanseringstillfället så ska det åtminstone inte vara möjligt.

snap press snapchat browser 2022 2
Foto: Snap

Stöd för meddelanden, chattar, videosamtal & samtal

Med Snapchat i webbläsaren så kan du inte bara chatta och skicka meddelanden till dina vänner. Du kan även videosamtal och ringa vanliga samtal precis som i mobilappen.

Andra saker som fungerar i webbläsaren är reaktioner där du skickar svar på meddelanden med emojis som fästs på det meddelande du reagerar på.

Lenses stöds inte vid lanseringstillfället, men Snap säger att det ska fungera i framtiden.

Mer information finns att läsa här inom kort.

Via Techcrunch

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.