Nu finns Snapchat i webbläsaren för alla

snap press snapchat browser 2022 1
Foto: Snap

Snap har gjort Snapchat tillgänglig för alla i webbläsaren. Tidigare behövdes en aktiv prenumeration på Snapchat+ – men den begränsningen är äntligen borttagen.

Gränssnittet i webbläsaren är minst sagt sparsamt gjort och du har ett begränsat antal funktioner att använda. Åtminstone är det möjligt att skicka meddelanden, bilder, videor och att ringa samtal.

Idag vet vi inte vilka planer Snap har för Snapchat i webbläsaren. Det enda vi vet idag är att en talesperson har sagt att fler kärnfunktioner från apparna kan leta sig in i webbversionen – om användarna ber om det.

Åtminstone har Snap lyft begränsningen som hindrade vissa marknader att använda webbläsarversionen.

Fler nyheter till Snapchat – om du har en iPhone

En annan nyhet som kommunicerades är att Snapchat-appen för iOS har uppdaterats med stöd för senaste iOS 16.

Det betyder att du kan använda så kallade widgets för låsskärmen på din iPhone. Bland annat kan du skapa genvägar till dina favoritkontakter i appen om du vill det.

En sista nyhet är att Snapchat-appen får nya genvägar högst upp på chatsidan. Det gör det enklare att snabbt komma åt olästa meddelanden, chattar och svar på berättelse.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.