Telias kunder kan förlora åtkomsten till Viaplay i oktober

film
Foto: glenncarstenspeters, Unsplash

Om du är TV-kund hos Telia och tittar mycket på Viaplays kanaler så har du en obekväm framtid att gå till mötes. Anledningen är att Telia och Viaplay inte kommer överens om ett nytt avtal som ska säkra tillgången till Viaplays kanaler.

Enligt Telias presschef, Irene Krohn, så har samtalen med Viaplay havererat och menar att aktören inte vill fortsätta diskussionerna. Och enligt Expressen så är det inte aktuellt med några förhandlingar överhuvudtaget just nu.

Roberta Alenius som är kommunikationsansvarig på Viaplay säger i sin tur att de (läs: Telia) vill betala lika mycket som de gör idag, men för mer innehåll och fler rättigheter. Och det menar han inte alls är rimligt.

Så just nu står båda parterna och stampar på var sin sida med Telias kunder i mitten.

Lästips: Kolla på gratis film och serier med Pluto TV

Avtal mellan Telia och Viaplay måste vara klart i september

Senast den 30 september måste ett nytt avtal vara på plats. Annars försvinner alla Viaplays kanaler, TV3, TV6, TV8 och TV10. Det betyder i sin tur att sportälskare som vill se Premier League Världscupen i skidor och NHL snällt får använda den tiden till att göra något annat istället.

Det här är inte första gången som Telia och Viaplay hamnar i luven på varandra. Och lär inte vara den sista gången heller.

Sen tidigare har Telia dessutom varit i bråk med Discovery. Något som ledde till att Telia-kunderna förlorade åtkomsten till Kanal 5, Eurosport och Animal Planet. De kanalerna är dock tillbaka idag.

Via Expressen

Här är all sport som försvinner om avtalet löper ut

  • Fotboll: Premier League, Europa League, Europa Conference League, damallsvenskan, herrlandslaget i fotboll, Womens Super League, fotbolls-VM 2023.
  • Ishockey: NHL, CHL (delat med SVT).
  • Vintersporter: Världscupen i längd och alpint.
  • Motorsport: Formel 1, indycar.
  • Golf: LPGA-touren, Europatouren, herrar, Ryder Cup, LIV-touren.
  • Padel: World Padel Tour.
  • Handboll: Champions League, Bundesliga. Källa: TV-matchen.

Små möjligheter för konsumenten att göra något

TT har pratat med Victoria Andersson, tf operativ chef för den oberoende branschorganistionen Telekområdgivarna, om vad konsumenterna som drabbas kan göra i situationen som råder. Och det är inte positiva nyheter som hon har.

Se alla frågor och svar på HD.se här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.