Hogwarts Legacy – så bra är grafiken på Switch

Hogwarts legacy

Hogwarts Legacy är äntligen släppt till Nintendo Switch. Spelet som släpptes på PC, Xbox och Playstation tidigare i år blev kraftigt försenat på Switch-konsolen – nu är spelet släppt och många undrar hur grafiken står sig mot de andra plattformarna.

Svaret på den frågan är faktiskt precis vad du kanske redan har anat. Grafiken är mycket sämre på Switch-konsolen jämfört med exempelvis Playstation 5. Det är så klart väntat eftersom PS5:an är betydligt kraftfullare. Men det är ändå nedslående att se skillnaderna så tydligt i videon här under.

Lästips: Hogwarts Legacy är bättre på Playstation 5 än Xbox Series X (video)

Det är extrema skillnader med vatten som knappt har någon textur alls på Switch-konsolen. Renderingsavståndet är mer begränsat, det saknas vegetation på många ställen och där det faktiskt finns grönska saknas detaljer. Även alla karaktärer saknar många av detaljerna som PS5:an visar.

Dålig grafik men inte ospelbart

Viktigt i kråksången är att Hogwarts Legacy inte är ospelbart på Nintendo Switch. Grafiken är på sina håll mer än acceptabel, inte minst med tanke på hur gammal och svag Switch-konsolen är.

Faktum är att grafiken är imponerande ibland. Åtminstone om du står på medellångt håll och inte tittar alltför noga på hur lågupplösta husen är.

Lästips: Hogwarts Legacy storsäljer – 12+ miljoner exemplar på två veckor

Det är inte fastställt exakt hur väl grafiken flyter på konsolen. Om du är det minsta osäker rekommenderar vi att du väntar in fler, oberoende tester som visar om du får 30 fps utan att det hackar till i exempelvis städerna.

Så säger kommentarerna om spelet

En kommentator på YouTube säger att grafiken är acceptabel om det är första versionen du har spelet. Vilket är mer än sant. Har du redan testat på Xbox Series X, Playstation 5 eller PC så är det omöjligt att köra Switch-versionen med alla begränsningar.

Its always so interesting to see what needs to happen to make games run on lower hardware. From a graphics perspective, hogwarts will pass if its the first version youve played and know what to expect from a switch. But from making the game run, its really cool to see the difference, but all the while still being the same game.

@reggiefils-aime9798

En annan säger att den största skillnaden är detaljerna i den öppna världen där det är vegetation och träd. Personen säger att det är en imponerande bedrift att få till grafiken på Switch-konsolen.

The biggest difference is in the details in the open world setting where there is a lot of vegetation and trees, other than that, I didn’t think it was that bad, although the difference is clear, but we have to take into account the hardware of both, it is an incredible feat to run in this quality on the Switch.

@sasoridlc8824

Det verkar som att många kommentarer är generellt positiva. Trots begränsningarna. Utvecklaren har gjort ett bra jobb med resurserna de har att arbeta med. Det finns bara ett stort problem som inte går att råda bot på.

Priset är för högt på Switch

Du får snällt betala ett skyhögt premiumpris för den begränsade grafiken på Switch-konsolen. Hela 60 USD om du köper via konsolens inbyggda spelbutik. Ouch.

Vill du ha Deluxe-versionen så kostar den ytterligare en hundralapp. Dubbel-ouch.

Du kan läsa mer om spelet och se dagsaktuellt pris här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.