Gratis Apple Music i 6 månader – om du har en Playstation 5

Playstation 5 2023

Apple har just nu ett riktigt bra erbjudande till dig som äger spelkonsolen Playstation 5. Du får upp till hela sex månader med musiktjänsten Apple Music, men det krävs att du inte redan är en aktiv prenumerant. Här är allt du måste veta.

  • Erbjudandet gäller fram till den 15 november 2024
  • Ger dig fler än 100 miljoner låter att lyssna på
  • Fungerar även om du har haft en prenumeration tidigare

Upp till 6 månader gratis Apple Music

Erbjudandet gäller endast dig som har en Playstation 5. Där tidigare erbjudanden med Apple TV Plus även fungerade för ägare av Playstation 4 har Apple valt att göra den här kostnadsfria perioden exklusiv för PS5:an.

För att få gratismånaderna med Apple Music behöver du gå igenom några få steg. Det tar normalt bara några minuter att lösa hela processen, från att starta spelkonsolen till att du har löst in erbjudandet.

Till att börja med måste du säkerställa följande:

  1. Att du har tillgång till en Playstation 5
  2. Att du har laddat ner och installerat Apple Music-appen
  3. Att du har ett Apple ID

Så får du gratis Apple Music

Börja med att starta din PS5:a och gå till Playstation Store. Ladda ner Apple Music appen. Det är den officiella appen från Apple som gäller. Hittar du andra, tredjepartsappar så fungerar de inte för det här. Logga in på ditt Apple-konto i appen.

När du loggar in på ditt konto får du upp till sex månader gratis lyssnande på Music. Du behöver inte fylla i några uppgifter eller göra annat. Bara logga in på kontot och det är klart!

apple one logo 2022
Apple skruvade upp månadspriset för One-tjänsterna i oktober 2022.

Det här händer efter gratisperioden

När dina kostnadsfria månader har passerat så börjar Apple ta betalt för sin musiktjänst.

Du får då betala 119 kronor per månad för nöjet att strömma musik via Apple Music.

Om du inte accepterar den kostnaden ska du avbryta din prenumeration i god tid. Annars kommer Apple att dra pengar automatiskt från ditt konto.

Apple höjde priserna på Apple Music, TV Plus och One tidigare i oktober 2022. Därför kanske du tycker att 119 kronor låter mycket idag om du inte uppdaterat dig om prisbilden sedan dess.

Gratis Apple TV Plus

Visste du att Apple regelbundet har erbjudande om gratis Apple TV Plus för dig som äger en Playstation 5? Med jämna mellanrum drar Apple igång en kampanj.

Där erbjudandet med Apple Music fungerar även du haft en aktiv prenumeration tidigare så är TV Plus-kampanjerna normalt mer restriktiva. Ofta får du inte ens ha använt gratisperioden på 1 månad som Apple erbjuder.

Playstation.com har mer information om vad som gäller för just ditt erbjudande från Apple.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.