Sonos släpper ny produkt under 2024 – men vad är det?

Sonos
Foto: Jakorens, Unsplash

Det är tufft för Sonos just nu. Riktigt tufft. Åtminstone om vi ska tro företagets VD, Patrick Spence. Under ett samtal med investerare avslöjades de senaste kvartalssiffrorna och de visar att Sonos har minskade intäkter på 5,5 procent jämfört med samma period förra året.

Läcka avslöjar att det kan vara Sonos-hörlurar

Trots det tuffa, ekonomiska klimatet och kunder som sviker finns inga tecken på att Sonos tänker sitta ner och ta det lugnt. Det finns stora planer för framtiden med bland annat en stor lansering som kommer under 2024.

Det är inte fastställt vilken typ av produkt det handlar om. Patrick säger i ett uttalandet att ”det är början på en flerårig produktcykel där vi planerar att skörda vinsterna från våra investeringar i utveckligen”. Klart är att det är en helt ny kategori som Sonos inte har släppt någon produkt i tidigare.

En produkttyp som det ryktas om är hörlurar. Vi vet sen tidigare att Sonos har ett team som arbetat på just hörlurar, men det finns inga på marknaden från tillverkaren. Det är ett extremt tufft segment som har många tunga spelare idag. Sonos kan garanterat slå sig in med sina många fans, men frågan är om det är tillräckligt.

Totalt fyra nya produktkategorier för Sonos

Vi vet också att Sonos har planerat att säga upp anställda. Ett internt mejl som läckte från Maxime Bouvat-Merlin på Sonos till webbsajten Bloomberg indikerade tt flera personer skulle få gå, dock utan att detaljera närmare hur många eller från vilka avdelningar. Känt är att de som får gå lämnar bolaget på grund av en ändring i produktstrategin.

Patrick Spence har tidigare sagt att Sonos ska utveckla flera nya produkter de kommande åren. Närmare bestämt planeras fyra nya produktsegment där bolaget inte tidigare har släppt prylar.

Ungefär hundra miljoner dollar extra i intäkter ska genereras med hjälp av nya prylar, då bara under räkenskapsåret 2024.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.