Har Microsoft Edge stöd för Dolby Vision?

Microsoft Edge logo 2020

Enkla svaret: Ja, nya Edge Chromium har stöd för Dolby Vision. Stödet släpptes med version 81.0.410.1 och gör att Dolby Vision kan spelas på kompatibla skärmar, exempelvis OLED-TV. Här är allt du måste veta om Dolby Vision med Edge.


Vad är fördelen med stödet för Dolby Vision i Edge?

Med stöd för Dolby Vision kan du strömma film och serier direkt i webbläsaren och ta de av den extra metadata som behövs för Dolby Vision-kapabla skärmar. Du får en nämnvärt bättre bildupplevelse – men det krävs så klart att du har en bildkälla som också stöder Dolby Vision.

Vad är Dolby Vision?

Dolby Vision är en bildvisningsteknik som enklast kan förklaras som en bättre variant av HDR. Det som skiljer dem åt – i förenklade ordalag – är att Dolby Vision ger en ljusare och mer färgstark bild jämfört med HDR. Dolby Vision kan dessutom ange det dynamiska området scen för scen i en film, istället för att använda samma profil för hela filmen som med HDR.

Är Dolby Vision bättre än HDR10?

Tveklöst ja. Om du har en TV-apparat som stöder Dolby Vision så är det alltid ett bättre val än HDR, eller HDR10 som det också kallas. Bilden blir ljusare, färgstarkare och har större dynamiskt omfång. Alla TV-apparater har inte Dolby Vision-stöd, kolla vad som gäller för just din modell.

Har Chrome och Firefox stöd för Dolby Vision?

Nej, varken Chrome eller Firefox har stöd för Dolby Vision. Men eftersom Edge Chromium nu får stöd från Microsoft finns en chans att åtminstone Chrome får stödet den vägen.