Här är nya Outlook för iOS

Microsoft Outlook Logo

Outlook för iOS har fått en helt omarbetad design. Den nya appen har bitvis rullats ut till nya användare; nu släpper Microsoft på bromsen och ser till att uppdateringen med nya designen kan installeras av alla.

Outlook har blivit en av de absolut bästa e-postklienterna på iOS. Om du istället använder Android vågar vi säga att nya Gmail är snäppet vassare, men för iOS-användare är valet solklart – Outlook från Microsoft är ruskigt bra.

Och inte bara med Microsofts egna Outlook och Exchange. Appen fungerar utmärkt med Google Gmail, och det är här den stora styrkan i Outlook finns. En kombination av snygg design, lättanvänt gränssnitt och utmärkt stöd för marknadens största e-posttjänster.

Direkt när du installerat uppdateringen (eller appen överhuvudtaget) kommer du att märka att den tidigare vita ovandelen nu har blivit blå. Det ger en tydligare uppdelning så att du lättare kan se viktig information överst i appen.

nya outlook ios 2019

Det är detaljerna i nya Outlook som gör skillnaden

Microsoft har uppdaterat Outlook med mängder av nya, förbättrade animationer. Subtila ändringar som inte märks direkt, men som nästan obemärkligt ger en behagligare känsla när du gör saker i appen.

Andra nyheter till designen är att ovandelen på appen (den så kallade headern) minskar i storlek när du scrollar neråt, en ny avatar högst upp identifierar vilken inbox du använder och varje enskilt meddelande märks med den avataren; ett bra sätt för att du ska se vilket konto som tagit emot vilket mejl.

Om vi ska prata ren funktionalitet så har det tillkommit åtminstone en sådan med.

Det har blivit lättare att skapa evenemang i kalendern. När du gör ett kalenderinlägg försöker Outlook hitta relevanta personer, platser och datum. Det ska göra det enklare att boka med rätt personer utan att tider krockar.

Nya Outlook släpptes för två månader sedan – för en del

Redan för två månader sedan kunde ett litet antal användare se uppdateringen i App Store. Men den stora massan fick snällt hålla till godo med den gamla designen.

Anledningen är att Microsoft först ville släppa sin design till utvalda användare för att kolla om det gick bra. När inga stora hinder dök upp släppte de uppdateringen till ytterligare några, sedan några till. Och nu kan alla använda den.

Det bekräftar Michael Palermiti som är huvudansvarig på Microsoft för utveckligen av Outlook för iOS.

Om du redan använder Outlook får du en uppdatering via App Store på telefonen. Har du inte appen sen tidigare kan du ladda ner den här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.