Slack har nu 10 miljoner dagliga användare

Slack logo
Slack logo

Slack har passerat 10 miljoner dagligt aktiva användare. Och det är en stor milstolpe för företaget som vill börsnoteras under 2019 – nu siktar de mot nya mål och tänker nyttja sitt köp av Atlassian från 2018 maximalt.

Slack går stadigt framåt och har redovisat tillväxt ända sen januari 2015. Varje år har resulterat i en större spridning med fler dagliga användare – och uppgången har varit minst sagt kraftig.

Idag använder 65 företag från Fortune 100-listan Slack på sina arbetsplatser. Mer än hälften av Slacks användare är utanför den amerikanska marknaden, och totalt finns Slack i 150 länder världen över.

Med det sagt så är Slack knappast störst i sin kategori. Microsoft dominerar fortfarande med Skype och Teams. Detta enligt en undersökning från företaget Spiceworks.

Enligt deras uppgifter är Skype for Business den största aktören på marknaden med en andel på 44 procent. Därefter följer Microsoft Teams med 21 procent och på tredjeplats kommer Slack med 15 procent.

slack 10 miljoner 2019
Bildkälla: Spiceworks

Slack vill börsnoteras – värderad till 10 miljarder dollar

Ungefär samtidigt med uppgifterna om milstolpen för antalet dagliga användare så rapporteras att Slack vill börsnoteras. Och det med ett beräknat marknadsvärde på 10 miljarder dollar.

Det är sannolikt att Slack kommer fortsätta växa som tidigare, åtminstone ett tag framöver.

Men Microsoft tänker så klart inte sitta still och se sin ledarposition övertas av sin konkurrent. Frågan är om Microsoft kan hålla undan från Slack och hur de ska göra det; och hur Slack på sin sida kan förbättra sin kommunikationstjänst för att göra den mer attraktiv.

En sak är i alla fall säker, och det är att Slacks nya logotyp inte är speciellt attraherande. Den har kritiserats stort sen första visningen tidigare i januari – och den hånas friskt i sociala medier för sin design.

Vad tycker ni? Är den bättre eller sämre än den gamla?

Läs mer om nyheten på den officiella Slack-bloggen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.