Här är nya Motorola Moto G60s

motorola moto g60s 2021

Motorola Moto G60s är här med supersnabb laddning och väl tilltagen 6,8-tumsskärm. Det här är en budgettelefon som levererar på de flesta punkter.

Det första du lägger märke till med Moto G60s är den stora ”Max Vision”-skärmen. Den har upplösning i full-HD och klarar en uppdateringsfrekvens på hela 120Hz.

Läs mer: Motorola Moto G100 är snabbaste mobilen hittills i G-serien

MediaTek-processor och fyra kameror

Samtidigt har skärmen 10 procent större färgomfång samt 25 procent högre ljusstyrka än vad skärmen i föregångaren Moto G50s klarar.

Under skärmen sitter en MediaTek Helio G95-processor, 6GB RAM-minne och 128GB lagringsutrymme. Det finns även ett minneskort om du vill utöka med upp till 1TB extra den vägen.

Motorola Moto G60s har totalt fyra kameror där huvudsensorn är på respektabla 64 megapixel. Det finns även en ultravidvinkelkamera med 118-graders bildvinkel, en makrokamera samt en selfiekamera på framsidan.

Det stora dragplåstret med Moto G60s är varken processorn, skärmen eller kamerorna – utan batteriet.

Läs mer: Motorola Edge 20 får två större uppgraderingar till Android

Stort batteri på 5 000 mAh

Moto G60s har ett stort batteri på 5 000 mAh och med den tillhörande TurboPower-laddaren får du upp till 50 watts laddning. Det gör att du får 12 timmars användning efter bara 12 minuters laddning.

Andra detaljer är att Moto G60s väger 212 gram, har en tjocklek på 9,6 millimeter, kommer med Android 11 direkt ur lådan och kan spela in video i 4K-upplösning.

Cirkapriset är 2 990 kronor och modellen finns att köpa från svenska återförsäljare i färgen Ink Blue. Försäljningsstart är den 31 augusti 2021.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.