iCloud för Windows har äntligen en lösenordshanterare

Fungerar med iCloud för Windows 12.5 och senare

apple icloud keychain

Apple har släppt en uppdatering till iCloud-appen för Windows. Den har äntligen stöd för iCloud Keychain, vilket är den lösenordshanterare som även finns i macOS, iOS och iPadOS.

Tack vare stödet för iCloud Keychain så kan du äntligen hantera alla dina lösenord från Apples ekosystem även på Windows.

Läs mer: Rapport: Fel användarnamn på iCloud kan låsa kontot

Bland annat kan du göra de mest enkla sakerna som att lägga till nya lösenord, redigera befintliga och söka bland dina uppgifter. Du kan även kopiera och klistra in uppgifter, samt duplicera innehåll.

Vid sidan av uppdateringen till iCloud-appen så har webbläsartilläggen för Microsoft Edge och Google Chrome förbättrats.

Webbläsartilläggen kan nu använda iCloud-appen för att hämta inloggningsuppgifte och klistra in dem på begäran i webbläsaren. Precis som i Safari på macOS. Med tillägget kan nya inloggningar i webbläsarna läggas till i iCloud Keychain automatiskt.

Alla inloggningsuppgifter är säkert krypterade i en databas i Windows.

För att använda iCloud Keychain i Windows så behöver du appen iCloud for Windows 12.5 eller senare. Du hittar appen via Microsoft Store här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.