iPhone 13 kan släppas i september – har upp till 1TB lagring & ny skärm

Apple kan tillverka upp till 150 miljoner iPhone-enheter under Q3 och Q4 2021.

Apple iPhone 12

Analytikern Daniel Ives har gått ut med att Apple sannolikt presenterar kommande iPhone 13-serien under tredje veckan i september. Han säger även att den maximala lagringsmängden uppgår till hela en terabyte.

Daniel säger även att den LiDAR-sensor som sitter i iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max kommer att finnas i alla iPhone 13-modeller som släpps. Vilka modeller som får den högsta lagringsnivån på en terabyte vet vi inget om idag.


Läs mer: iCloud för Windows har äntligen en lösenordshanterare

Enligt analytikern så förbereder Apple att tillverka mellan 130 och 150 miljoner enheter ur iPhone-serien bara under årets andra halva. Av det beräknas iPhone 13-serien stå för ungefär 35 till 45 procent av enheterna.

Det är inte speciellt förvånande att Daniel tror på en lansering i september. Det är nämligen månaden då Apple normalt har sin årliga lansering av kommande iPhone-modeller.

Med iPhone 12-serien blev det en förändring där lanseringen istället förlades till oktober månad. Anledningen var, och här är nog ingen speciellt förvånad, den rådande covid-pandemin som ställde till det.

Idag finns inga tecken på att iPhone 13-serien ska vara försenad.

Bland nyheterna som ryktas komma till nya mobiltelefonerna hittar vi förbättrad 120Hz-skärmar till Pro-modellerna samt Always-On-stöd likt med nyare Apple Watch-modellerna.

Läs mer: Spåra dina AirPods Max med iOS 15 och iPadOS 15

Andra detaljer pekar på nya kamerafunktioner som ProRes-video och porträttvideo. Det ryktas att kamerorna får större sensorer som släpper in mer ljus, samt att samtliga kameror använder optisk bildstabilisering.

Exakt vilka nyheter som Apple planerar lär inte avslöjas förrän den officiella presentationen. När iPhone 13-serien presenteras får ni alla detaljer i kommande inlägg på Tekniksmart.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.