Rapport: Fel användarnamn på iCloud kan låsa kontot

apple-icloud-cloud-logo

En allvarlig men extremt sällsynt bugg i Apple iCloud verkar ha låst ute minst en användare i mer än sex månader. Skådespelerskan och författarinnan Rachel True påstår att hennes konto varit låst i flera månader på grund av buggen.

  • Ingen kommentar från Apple – än
  • Namnet True feltolkas som boleann-värdet ”true”
  • Kan ha låst ute användare i sex månader (!)

Problemet i frågan handlar om efternamnet i Rachels namn – True. När Rachels dator läste hennes efternamn i bara gemener tolkades det som ett boolean-värden (som kan vara true eller false).

Det gjorde att iCloud kraschade och inte längre gick att använda. Och Rachel har inte lyckats få åtkomst på mer än ett halvår, åtminstone om vi ska tro hennes egna ord.

Lästips: Kom åt dina iCloud-lösenord i Windows med nya iCloud för Windows 10

Enligt Rachel har hon spenderat hela timmar med att försöka få rätt på problemet med Apples hjälp. Det enda resultatet är noll hjälp och att Apple fortsätter kräva betalt för tjänsterna hon borde ha åtkomst till.

OM den här buggen faktiskt existerar och Rachel True är drabbad så illa att iCloud-kontot slutar fungrera på grund av ett efternamn, då har Apple verkligen en del att stå till svars för.

Och på tal om Apple så finns inga kommentarer från Cupertino-företaget. Åtminstone inte i skrivande stund.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.