Stäng av hårdvaruaccelerering i Discord – minska belastningen på datorn

discord logo 2021

Visste du att Discord har stöd för hårdvaruaccelerering och att funktionen är aktiverad som standard? Det betyder att appen använder datorns grafikkort för att gränssnittet ska flyta lite bättre, men samtidigt kan datorns prestanda påverkas negativt.

  • Kan hjälpa om Discord är instabilt och kraschar ofta
  • Hårdvaruaccelerering använder mer kraft från datorn
  • Enkelt att slå av i inställningarna

Att stänga av hårdvaruaccelerering är inte bara ett sätt att minska belastningen på datorn. Det kan också hjälpa med andra problem, som instabilitet och krascher.

Och det ska sägas redan här, att Discord inte använder speciellt mycket kraft från grafikkortet. Även en medelmåttig dator bör inte se mer än några få FPS i spel med Discord igång.

Lästips: Beeper – chatt-app för iMessage på Android och Windows 10

Med det sagt så kan det vara lämpligt att slå av hårdvaruaccelerering om du märker att Discord inte fungerar korrekt. Och det är busenkelt att göra det.

Så stänger du av hårdvaruaccelerering i Discord

  1. Öppna Discord på datorn
  2. Klicka på det lilla kugghjulet för att öppna inställningar
  3. Gå till Utseende
  4. Skrolla ner till “Maskinvaruacceleration”
  5. Slå av funktionen och starta om Discord

Klart! Svårare än så är det inte. Förhoppningsvis märker du av färre problem och/eller lite mindre belastningsproblem i datorn.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.