Använd dina gamla sparfiler med Diablo II: Resurrected

diablo 2 logo

När du kör Diablo II: Resurrected första gången behöver det inte nödvändigtvis vara helt från början. Du kan faktiskt använda dina gamla sparfiler från Diablo II om du har kvar med. Det lovar åtminstone Blizzard.

  • Alla dina timmar i Diablo II har inte gått förlorade
  • Du kan ladda in gamla sparfiler direkt i Diablo II: Resurrected
  • Bekräftat av Blizzard

När Blizzard presenterade Diablo II: Resurrected tidigare i februari var det många som undrade hur spelet skulle klara sparfiler från originalspelet.

Det är trots allt många som har lagt oräkneligt antal timmar på att bygga sina karaktärer, och att inte kunna ta med dem till Diablo II: Resurrected vore minst sagt ovälkommet.

Lästips: Diablo II: Resurrected – Total remake av Diablo II från 2001

Tacksamt nog har Blizzard positiva nyheter om saken. Diablo II: Resurrected kommer att kunna läsa gamla sparfiler från Diablo II. Så alla de timmar du har lagt ner kommer inte att gå förlorade – om du har kvar sparfilerna.

Spelets producent, Matthew Cederquist, säger till webbsajten IGN att hans team rent spontant laddade en gammal sparfil och att det ”bara fungerade”.

Diablo II: Resurrected släpps senare under 2021 med stöd för 4K-upplösning, 7.1-kanals surroundljud och en rad olika grafiska förbättringar.

Spelet kostar runt 400 kronor och kan förbeställas från Blizzard via Battle.net.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.