Här är mobilerna från HTC som får Android 9.0 ”Pie”

HTC U11

Mobiltillverkaren HTC har bekräftat att flera av företagets mobiltelefoner får uppdateringen med Android 9.0 ”Pie”. Det finns ingen officiell tidsplan för när mjukvaran blir tillgänglig – men vi känner åtminstone till modellerna.

Det handlar om två lite dyrare telefoner samt två lite billigare, och de sträcker sig från 2018 och 2017. Du kan alltså bara räkna med en uppdatering om du har en telefon som är maximalt ett år gammal. Vi är inte förvånade.

HTC och många andra tillverkare är notoriskt urdåliga på att släppa nya uppdateringar med Android till sina telefoner. Viljan att sälja de senaste modellerna är till synes mycket högre än viljan att ge befintliga användare uppdateringar.

Men om du har någon av de nedanstående telefonerna så kommer du åtminstone att få ytterligare ett år med de senaste Android-funktionerna:

  • HTC U12+
  • HTC U11+
  • HTC U11
  • HTC U11 Life

HTC U12+ är just nu den senaste flaggskeppsmodellen från 2018. Mobiltelefonen har fått generellt positiva recensioner sen lanseringen den 23 maj, men det är inga toppbetyg. Trusted Reviews kallar HTC U12+ för den största missen hittills under 2018, PCWorld säger att tryckkänsliga sidor och dumma knappar är en dålig kombination.

Men oavsett vilka betyg och recensioner som HTC U12+ får så är det sannolikt en av de första mobiltelefonerna att få Android 9.0 ”Pie”. Och för den som snabbt vill ha nya Android-versionen kan den, tillsammans med U11+, U11 och U11 Life vara ett lockande alternativ.

Vad tycker du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.