Google varnar om du söker på Fortnite i Play Store

fortnite battle royale

Google varnar om du söker efter Fortnite på Play Store. När Epic Games beslutade att inte släppa sitt populära spel via den officiella appbutiken har många falska appar med liknande namn dykt upp – och riskerna om du luras är stora.

Epic Games vill inte betala Google för att deras spel ska finnas på Play Store. Enligt utvecklarens VD Tim Sweeney är de 30 procent av intäkter som Google tar oberättigade, och därför måste spelarna ladda ner spelet via en annan webbsida.

Avsaknaden av det officiella spelet på Play Store har gjort att många falska och dåligt skapade kopior har släppts på appbutiken. Fulla med reklam, dålig kod och bara där för att lura användarna så mycket det bara går.

Efter beslutet från Epic Games växer kritiken mot utvecklaren eftersom de anses sätta pengarna före säkerheten.

Det hela har till och med fått Google att reagera. Om du söker på Fortnite eller Fortnite Battle Royale på Play Store visas en varningsruta. I den står tydligt att Fortnite inte finns i appbutiken, men gissningsvis kommer många att ladda ner skumma appar ändå.

Initialt släpps Fortnite som en exklusiv beta som endast fungerar med mobiltelefoner från Samsung. Efter det följer en lång lista med mobiltelefoner som kan köra spelet.

Telefonerna som fungerar med Fortnite

 • Google: Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL
 • Asus: ROG Phone, Zenfone 4 Pro, 5Z, V
 • Essential: PH-1
 • Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10
 • LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30+
 • Nokia: 8
 • OnePlus: 5 / 5T, 6
 • Razer: Phone
 • Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6 / 6 Plus, Mi 8 / 8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2
  ZTE: Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11

Beta-versionen släpps till Samsung-telefonerna under de kommande dagarna. Exakt när den officiella lanseringen sker, ja det återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.