Buggfixar & optimeringar till No Man’s Sky för Xbox One

No Man's Sky

No Man’s Sky har fått sin första uppdatering till Xbox One. Den handlar främst om buggfixar, men Hello Games har även inkluderat några välkomna optimeringar som gör spelet lite lättare för nybörjare.

Uppdateringen väger in på 2 GB och den installeras automatiskt om du redan har spelet på konsolen. Samma förbättringar är redan släppta till No Man’s Sky på PC och Playstation 4, så det är hög tid att även Xbox One får samma dos med kärlek.

De viktigaste förbättringarna är buggfixarna. De löser en del problem som kraschat spelet i olika situationer, bland annat tillfällen som rör olika planeter och freighter-rymdskepp. Hello Games har även löst ett problem som rör skapandet av en racerbana.

Andra buggfixar löste problem som gjorde att spelarna helt enkelt fastnade på vissa uppdrag. Det fanns ingen möjlighet att ta sig vidare i uppdraget – men nu har Hello Games en lösning på det. Och om du omfattas kan du fortsätta som vanligt igen.

När du lyfter med din skyttel och siktar mot stjärnorna så konsumeras en mängd bränsle. Den mängd som initialt förbrukas vid starten har nu minskats, vilket gör det lite lättare för nybörjare att komma längre med mindre resurser.

Sentinels som undersöker spelaren när denne tar resurser från planeter har nu fått sin omkrets där de närmar sig spelaren minskad. Du behöver alltså inte springa fullt lika långt bort som tidigare för att undkomma de ettriga drönarna.

Och slutligen, tiden det tar att skanna livsformer har minskats. Det gör att du sparar en del tid på dina expeditioner och kan göra mer på kortare tid.

Det ovan nämnda är bara en del av de fixar och optimeringar som gjorts med Next Patch 1.55 till No Man’s Sky. Du kan läsa hela listan på den officiella sidan för spelet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.