Här är fixen för batteriproblemet med macOS 12.2 (bluetooth)

Apple släppte en liten uppdatering som löser problemet (macOS 12.2.1)

apple macbook pro unsplash philipp katzenberger
Philipp Katzenberger, Unsplash

Apple har släppt en liten men välkommen uppdatering till macOS 12.2 ”Monterey”. Det är en officiell buggfix för att lösa de batteriproblem som uppstår med bluetooth när datorn är i viloläge.

Problemet har plågat användarna ända sedan macOS 12.2 släpptes genom att tömma batteriet trots att datorn är oanvänd. Anledningen till problemet är att datorn vaknar med jämna mellanrum och använder processorn trots att skärmen är släckt.

Läs mer: Flutooth stänger av bluetooth när Mac-datorn är i viloläge

En lösning har varit att slå av bluetooth manuellt innan man sätter datorn i viloläge, men med nya fixen från Apple är det inte längre nödvändigt.

Buggfixen släpptes i form av en uppdatering till macOS. Den har versionsnummer 12.2.1 och finns redo att installeras idag. Gå till Systeminställningar > Programuppdatering så hittar du uppdateringen. Storleken på uppdateringen är 1,04GB.

macOS 12.2.1 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och åtgärdar ett problem för Intel-baserade Mac-datorer som kan leda till att batteriet töms under vila när kringutrustning är ansluten via Bluetooth.

Apple

Enligt Apples officiella beskrivning så drabbar problemet bara användare av Intel-baserade Mac-datorer. Vi har dock sett indikationer på att även M1-bestyckade modeller drabbats av problemet.

Huruvida det faktiskt stämmer är oklart eftersom vi själva inte har en Apple-dator med M1-processorn att testa på.

Läs mer: Kan inte uppdatera till macOS 12.1 på din Mac-dator? Här är lösningen för M1, M1 Pro & M1 Max

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.