Battlefield 2042: 100 000+ vill lämna tillbaka spelet

Underskrifter för att få pengarna tillbaka

battlefield 2042 war 2 2021

Missnöjet kring Battlefield 2042 växer. En protestlista med fler än 120 000 underskrifter vill ha pengarna tillbaka efter att ha köpt spelet. Och listan bara växer.

Antalet spelare har minskat dramatiskt sedan lanseringen. Det är så illa att vissa länder har så få spelare att det inte ens går att köra spelet. Exempelvis i Sydafrika.

Läs mer: Battlefield 2042 kan bli Free-To-Play

En spelplattform som har en erkänt utmärkt returpolicy är Steam. Spelare som köpte Battlefield 2042 via Steam kunde begära pengarna tillbaka inom 14 dagar på grund av situationen med spelet.

Tyvärr är det inte alla spelplattformar som erbjuder samma möjlighet. Sony är notoriskt urusla på att erbjuda återbetalningar och även Microsoft är generellt hårda med sin returpolicy.

EA’s release of Battlefield 2042 was a mockery of every customer who purchased this video game for $70 (USD) due to EA’s false advertising. Battlefield 2042 has cost consumers millions of dollars in damages and upset thousands of customers worldwide.

De gjorde dock ett nämnvärt undantag med Cyberpunk 2077 där både Xbox- och Playstation-spelare kunde göra en full retur av spelet.

Enligt den som skapade listan med underskrifter EA och Dice inte höll många av sina löften inför lanseringen av Battlefield 2042, att spelet var i så dåligt skick att det var ospelbart och att många spelare dömde ut det som ofärdigt.

Läs mer: Battlefield 2042: Error 2002G på PC – så fixar du problemet

Just i skrivande stund verkar det inte som att någon av de större spelplattformarna tänker ge pengarna tillbaka till spelarna. Men om listan med underskrifter fortsätter växa och kritiken blir allt mer högljudd så kanske de ändrar sig.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.