GTA V & GTA Online får next-gen-uppdateringen i mars 2022

GTA V

Uppdateringen till Grand Theft Auto V försenas. Den som väntar på den förbättrade grafiken får snällt vänta till mars 2022.

Det är en rejäl försening då uppdateringen (som även omfattar Grand Theft Auto Online) egentligen skulle släppas i november 2021.

Läs mer: Naturtrogen grafik till GTA V med hjälp av maskininlärning (video)

Rockstar Games vill ha mer tid att få allt helt perfekt

Anledningen till att Rockstar Games vill skjuta på uppdateringen har med optimeringarna att göra. Spelstudion vill ha mer tid på sig att göra allt perfekt.

Next-gen-versionen kommer inte att vara fullt lika grafiskt slående som Red Dead Redemption 2, men nära nog vad vi vet.

Det saknas fortfarande en hel del information om exakt vad next-gen-uppdateringen kommer att erbjuda till de båda spelen. Snyggare grafik och tekniska förbättringar är åtminstone att vänta.

Rockstar Games har kritiserats hårt av många gamers för att bara mjölka allt de kan av Grand Theft Auto V idag.

Spelet släpptes initialt 2013 till Xbox 360 och Playstation 3. En uppdatering följde året därpå för Xbox One och Playstation 4, vilket blev dåtidens next-gen-uppdatering.

Läs mer: Alan Wake Remastered till Xbox och Playstation – släpps i oktober 2021

Och nio år senare så verkar Rockstar Games fortfarande rycka på axlarna när fansen undrar var det sjätte spelet i serien är. Så länge GTA Online drar in storkovan så är chansen att vi får se ett nytt spel i serien riktigt låg.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.