Sonos höjer priserna på många av sina produkter

Dyra Sonos Arc blev i ett svep mycket dyrare

Sonos Arc

Sonos höjer priserna på nästan alla sina produkter. Från den 12 september får du betala extra mycket om du vill ha en Sonos-pryl i hemmet.

Läs mer: Har Sonos Arc stöd för Apple AirPlay 2 & HomeKit? Svaret är här

Kan vara komponentbristen som driver upp Sonos priser

I ett uttalande till The Verge säger en talesperson att företaget ”alltid bedömer marknadsdynamiken – inklusive behov, försörjningskedjan, komponentkostnader och konkurrensen”.

Sonos säger det inte rakt ut, men det låter som att företaget lägger en del av skulden för prishöjningarna på den rådande komponentbristen.

Och då Sonos prylar var dyra redan sen tidigare så kommer den nya prishöjningen med all säkerhet göra prylarna än mindre attraktiva bredvid de billigare konkurrenterna.

Läs mer: Har Sonos Arc stöd för Dolby Atmos? Svaret är ja!

Störst prishöjning på Sonos Arc

Störst prishöjning drabbar den som vill ha soundbaren Arc. Sonos ökar priset med ungefär en tusenlapp, vilket tar priset till cirka 899 USD.

Därefter följer Sonos Five, Sub och Amp som alla tre ökar med 50 USD den 12 september.

Smarthögtalarna One och One SL har fått en mindre prishöjning på ”bara” 20 USD medan Roam stannar med en höjning på 10 USD.

Några produkter som inte omfattas (än i alla fall) av höjningen är Move, Port och Boost.

SONOS SEPTEMBER 12TH PRICE INCREASES

ProduktNuvarande prisNytt prisPrisskillnad
One199 USD219 USD20 USD
One SL179 USD199 USD20 USD
Five499 USD549 USD50 USD
Roam169 USD179 USD10 USD
Move399 USD399 USD0 USD
Arc799 USD899 USD100 USD
Sub699 USD749 USD50 USD
Port449 USD449 USD0 USD
Amp649 USD699 USD50 USD
Boost99 USD99 USD0 USD

Det är tråkigt att konsumenterna inte får någon som helst tid på sig att reagera på prishöjningen.

Den här nyheten kommer att gå under radarn för många och de nya priserna bli en chock för den som planerat att köpa en Sonos-pryl i närtid.

Notera att priserna ovan gäller för den amerikanska marknaden och att svenska priserna inte nödvändigtvis ändras på samma sätt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.