Grim Dawn stöder 60fps på Xbox Series X med ny uppdatering

Inget 4K än dock

grim dawn xbox series x 2021

Grim Dawn har uppdaterats för att fungera optimalt på Xbox Series X. Det betyder i praktiken att spelet äntligen flyter i 60fps istället för 30fps som tidigare.

Grim Dawn är ett Diablo-liknande rollspel som initialt släpptes på PC under 2016. Spelet har fått generellt positiv kritik av användarna och erbjuder två expansioner i form av Ashes of Malmouth samt Forgotten Gods.

Grim Dawn på en Xbox Series X

Läs mer: Fallout 4 i 60 fps på Xbox Series X/S – uppdatering på gång (video)

Grim Dawn har funnits till Xbox-serien med spelkonsoler sedan början på december 2021. Den så kallade portningen från PC har dock varit begränsad genom sin låsning till 1080p och 30fps.

Med en nyligen släppt uppdatering på hela 9GB (vilket är stort för att vara en uppdatering till Grim Dawn) får vi både 60fps och många kvalitetsfixar för Xbox-serien.

Utvecklarna har även lagt till en inställning för att ändra upplösningen, men den är just nu låst till 1080p. Med lite tur får vi även ett valbart alternativ för 4K i framtiden, men det återstår att se.

Läs mer: Assassin’s Creed Origins uppdateras med 60fps på Xbox Series X & Playstation 5

Grim Dawn kostar 549 kronor om du köper Definitive Edition direkt via Xbox Store. Då får du både spelet och de båda expansionerna i ett paket. Ganska saftig prislapp om du frågar oss, men det är ett schysst spel.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.