Fallout 4 i 60 fps på Xbox Series X/S – uppdatering på gång (video)

bethesda fallout 4 skarm

Visste du att Fallout 4 kan köras i 60 fps på din Xbox Series X/S? Bethesda arbetar på en uppdatering som låser upp bildvisningsfrekvensen från 30 fps till 60 fps.


  • Full 4K med 60 fps på Xbox Series X (1440p med Series S)
  • Bethesda arbetar på uppdateringen till Fallout 4
  • Microsoft har aktiverat 16x anisotropic filtering som ökar skärpan
  • Lästips: Så får du Skyrim i 60 fps på Xbox Series X

Det är enorm skillnad på att köra spel i 30 fps versus 60 fps. Du får en jämnare, behagligare bild som känns mjukare – något som är viktigt i princip alla nyare spel.

Fallout 4 är inte det nyaste spelet på marknaden (släpptes i november 2015), men det är absolut värt att återupptäcka på din kraftfulla Xbox Series X/S i 60 fps.

Sen tidigare finns en modd till Fallout 4 som gör att du kan få 60 fps på äldre spelkonsoler, men bara i 720p. Den nya uppdatering som är på gång låter dig spela i 4K med 60 fps (1440p på Series S), vilket är en extrem skillnad.

En annan förbättring som du får med det nya spelkonsolerna från Microsoft är bättre skärpa på texturerna.


Det gäller inte bara för Fallout 4 utan de flesta Xbox One-spel som är kompatibla med Xbox Series X och Series S. Anledningen till den ökade skärpan är att Microsoft har aktiverat 16x anisotropic filtering på speltitlarna.

Det är i skrivande stund oklart när uppdateringen från Bethesda släpps till Fallout 4. Spelutvecklaren arbetar på den nya mjukvaran just nu, så förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge.


Läser du detta när uppdateringen är släppt? Skriv en kommentar till oss så uppdaterar vi artikeln med våra reflektioner kring förbättringarna och mer information om vad man kan förvänta sig.