Så får du Skyrim i 60 fps på Xbox Series X

bethesda skyrim

Skyrim körs normalt i 30 fps, men med rätt modd kan du få dubbla den bildvisningsfrekvensen med Xbox Series X. Det tar bara en minut att fixa och är en snabblösning om du inte orkar vänta på att Bethesda ska uppdatera Skyrim för Xbox Series X.


Skyrim är ett riktigt gammalt spel som fortsätter att leverera år efter år. Tack vare mängder av grymma moddar finns massvis med extra uppdrag, nya områden och förbättrad grafik att njuta av.

Det finns bara ett litet problem. Skyrim släpptes 2011 med en hårdkodad bildvisningsfrekvens. Och den är låga 30 fps, vilket är logiskt på Xbox One-serien, men inte Xbox Series X som är mycket mer kraftfull.

Tacksamt nog för alla Skyrim-fans så finns en fantastisk modd som låser upp bildvisningsfrekvensen till det dubbla, alltså 60 fps.

Uncap FPS Mod är en kostnadsfri mod till Skyrim som du laddar ner via spelet på Xbox eller här.


Modden är ursprungligen släppt för Xbox One-serien, men fungerar lika bra på Xbox Series X och Series S.

Faktum är att Uncap FPS Mod inte är garanterad att leverera 60 fps i Skyrim på Xbox One-serien. Därför rekommenderar utvecklaren av modden att användarna även kör prestandahöjande moddar.

Dessa är bland annat:

  • Disable God Rays
  • FPS Boost
  • Insignificant Object Remover

Viktigt att nämna här är att du förlorar möjligheten till achievements när du aktiverar moddar i Skyrim. För moddar som gör dig starkare, osårbar och ruskigt rik är det kanske förståligt att Bethesda låser achievements. Men en modd vars enda funktioner är att ge dig 60 fps känns det lite onödigt tycker vi.

Tacksamt nog finns ett knep som gör att du kan behålla moddens effekt och möjligheten att få achievements. Så här gör du:

  1. Starta Skyrim på din Xbox och installera Uncap-modden
  2. Stäng ner Skyrim > Starta spelet på nytt
  3. Gå till moddhanteraren > Avaktivera modden
  4. Starta ett nytt spel eller ladda en sparfil

Voila. Du har nu effekten från modden och kan samla på dig alla achievements. Svårare än så är det inte.

Förhoppnings tar Bethesda sig i kragen och släpper en patch som fixar samma sak utan moddar. Det vore rimligt att ett så populärt och hyllat spel som Skyrim kan använda fullt ut med Xbox Series X. Även om det bara gäller bildvisningsfrekvensen.