Google uppdaterar Pixel 8 & Pixel 8 Pro i sju år

Pixel 8 Pro

Google kan uppdatera de nya mobiltelefonerna i Pixel 8-serien i hela sju år. Det avslöjar läckta uppgifter som – om det stämmer – betyder att Google är tillverkaren som erbjuder längst stöd för sina modeller.

Hittills har det varit Apple som dominerat på den punkten, men andra tillverkare som Samsung har sakta ökat tiden för sina egna telefoner. Och nu verkar det som att Google tar ett järngrepp om konkurrenterna med hela sju års stöd.

Lästips: Köp Pixel 8 Pro – få en Pixel Watch 2 gratis

Det är viktigt att du använder en mobiltelefon som underhålls regelbundet med uppdateringar. Allra minst måste de få säkerhetsfixar som tätar sårbarheter, men även nya funktioner gör att livslängden ökar, även om det bara är små nyheter.

Apple iPhone 15
iPhone-serien har länge haft sex års stöd med uppdateringar. Foto: Apple

Nämnvärt är att stödet för Pixel 8 och Pixel 8 Pro inte bara omfattar just säkerhetsuppdateringar. Det ser ut att vara fullfjädrat stöd, vilket betyder även större uppgraderingar till Android.

Om du köper en Pixel 8-telefoner med Android 14 så kan du räkna med att få åtminstone fram till Android 21. Eller fram till 2030 som det beräknas vara vid det laget. Men vi räknar kallt med att Google har ett annat namn för Android då.

Lästips: Nya kameror till Pixel 8 & Pixel 8 Pro

Kan du tänka dig att köpa en telefon som bara har två års stöd med uppdateringar? Hur viktigt är det att enheten har långt stöd, även om du byter regelbundet med tvåårsintervaller när mobilabonnemanget förnyas?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.