Resident Evil Village släpps till iPhone på Halloween

Resident Evil Village

När Apple presenterade iPhone 15-serien så var en av huvudpunkterna den PC-liknande prestandan för spel som Pro-modellerna har. Ett av spelen som släpps för iOS och som ska belysa det faktumet till fullo är Resident Evil Village.

Och det är inte allt, spelet efterföljs dessutom av Resident Evil 4 något senare under året. Båda spelen kommer att kosta dig en rejäl slant, men du får chansen att testa innan du öppnar plånboken.

Resident Evil Village för iOS kostar 500 kronor

Resident Evil Village släpps den 30 oktober och den första delen är helt kostnadsfri att spela.

Om du vill ha hela upplevelsen så kostar det dig 27 pund och expansionen Winter’s Expansion kostar ytterligare 11 pund. Omräknat blir det cirka 460 kronor respektive 190 kronor, inklusive moms.

Vill du ha Resident Evil 4 så kostar det betydligt mer. Hela 44 pund, eller skyhöga 750 kronor inklusive moms. Expansionen Separate Ways kostar 5,50 pund eller 100 kronor.

iPhone 15 Pro & 15 Pro Max stöds

Notera att det inte är alla iPhones som kan köra spelen. För att överhuvudtaget kunna köpa och ladda ner spelen så måste du ha en iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max

Alternativt en surfplatta med Apple M1 eller senare. Det betyder att en nyare iPad Air eller iPad Pro också fungerar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.