Google uppdaterar Gmail för Android — bättre formatering & skalning av meddelanden

google gmail logo

Google arbetar med att designa om Gmail för Android och i webbläsaren. E-posttjänsten som idag är omåttligt populär är tänkt att fungera oberoende av plattform — men Google har erkänt att det är långt ifrån enkelt ibland.


Därför arbetar företagsjätten nu med att designa om Gmail på vissa plattformar för att göra den bättre. Fokus ligger på formatering av e-postmeddelanden och hur de anpassar sig beroende på skärmstorleken.

Senare under september månad kommer Google att rulla ut en ny version av Gmail-appen för Android. Samtidigt kommer interna justeringar på webbsajten för Gmail som stort bjuder på samma nyheter.

Vi hoppas givetvis att Google tänker släppa en uppdaterad Gmail-app även för iOS. Tyvärr pekar inget på att det är aktuellt idag, så vi får bara hålla tummarna.

Egentligen behövs inte Gmail för varken Android och iOS då det är en jämförelsevis dålig applikation om vi tittar på konkurrenterna. Microsofts Outlook är helt fantastisk, Airmail är också riktigt bra och Inbox från Google gör ett schysst jobb om man gillar appens stil.Lästips: Inbox kan ta över för Gmail i framtiden


Vill man ändå stanna med Gmail-appen kan man bland annat ta del av följande enligt Google:

Starting later this month, Gmail and Inbox by Gmail will support emails created with responsive design, meaning their content adapts to fit screens of all sizes. Text, links, and even buttons will enlarge to make reading and tapping easier on a smaller screen. If you’re on desktop, you’ll also see improvements, since emails designed for mobile can also adapt to fit larger screens. — Officiella Gmail-bloggen

Det är långt ifrån tillräckligt för att ens ta Gmail-appen nära de många andra applikationer som finns för Googles e-posttjänst. Men ett steg i rätt riktning tycker vi ändå det är. Ett litet steg.