iPhone 7 Plus ger missljud när den belastas — kan vara problem med processorn

apple iphone 7 plus baksida kamera

Flera användare av iPhone 7 Plus har noterat att telefonen låter konstigt när den belastas riktigt hårt. Det kan låta som en lätt susning, som en läckande vattenslag eller coil whine — så vad kan det vara?


Det har knappt gått en dag innan de första rapporterna om eventuella problem med iPhone 7 Plus dyker upp. Det rör sig om ett högt, väsande ljud som är klart hörbart, när enheten belastas hårt i spel eller prestandatester.

Stephen Heckett var först med att rapportera om nyheten. Han och andra användare säger sig ha identifierat området där väsandet kommer ifrån och det är precis där Apples nya A10 Fusion-krets sitter.

Apple har inte officiellt bekräftat att det rör sig om ett hårdvarufel i de berörda telefonerna. Stephen Heckett menar dock att hans kontakt med AppleCare resulterade i att han returnerade sitt exemplar för ett ersättningsenhet.

Och det är inte säkert att det rör sig om ett hårdvarufel heller. Alla elektriska enheter låter mer eller mindre när de är igång, och här kan det helt enkelt röra sig om dålig ljuddämpning i ett antal iPhone 7 Plus-enheter. Även andra mobiltelefoner kan låta och här kan det enkelt nog handlar om att A10-processorn blivit så kraftfull att den låter mer än sina föregångare.


Den här typen av ljud kan inte lösas med en vanlig uppdatering av mjukvaran. Om du hör ljudet rekommenderar vi att du gå till en Apple-butik om en sådan finns i närheten, i andra hand din återförsäljare av telefonen. Det är viktigt att Apple uppmärksammas om att det kan vara ett problem som behöver lösas i produktionen.

Om du själv vill kontrollera om din telefon beter sig på samma vis kan du bara installera ett tungt spel eller GeekBench 4.0. Belasta telefonen hårt och lyssna på baksidan, kring logotypen. Hör du samma typ av ljus som på videon här under?

 

 

Är du drabbad? Kommentera gärna och berätta om dina upplevelser!