Google kan släppa Pixel Watch 2 under hösten 2023

Google Pixel Watch
Foto: Google

Går du och väntar på att Google ska lansera andra generationens Pixel Watch? Du är långt ifrån ensam då många hoppas på en ny modell som eliminerar alla barnsjukdomar som den första smartklockan har.

När Pixel Watch introducerades förra året så svenska konsumenter rejält snuvade på nyheten. Smartklockan släpptes aldrig i Sverige, trots att de två mobiltelefonerna i Pixel 7-serien gjorde det.

Pixel Watch är inte köpvärd – vänta på Gen 2

Men kanske var det bara positivt, för recensenter världen över är överrens om att Pixel Watch behöver en efterföljare som är bättre. Betydligt bättre. Och kanske får vi en ny modell redan under hösten 2023.

Enligt anonyma källor till webbsajten 9to5google så kommer Pixel Watch 2 att släppas samtidigt med Pixel 8-serien. Lanseringen kan ske till butik kring oktober månad, men redan under Google I/O i maj kan vi få se vad som kommer.

Vi vet redan att Google tänker släppa en ny surfplatta kallad Pixel Tablet, och en vikbar mobiltelefon i form av Pixel Fold. Att Pixel 8 och Pixel 8 Pro kommer är också mer eller mindre garanterat.

Och vad bättre att ackompanjera din Google-telefon än en ny smartklocka?

Vet vet att Samsung planerar att använda en ny och förbättrad systemkrets i kommande Galaxy Watch 6. En smartklocka som kan släppas våren 2024. Kretsen heter Snapdragon W5+ Gen 1 och den väntas bli snabbare, strömsnålare och mer sensorrik än någon annan systemkrets för smartklockor idag.

Lästips: Nu släpps falldetektering till Google Pixel Watch

Befintliga systemkretsen är bra – men inte tillräcklig

Om Google vill hänga med så måste Pixel Watch 2 också få en ny systemkrets. Den nuvarande modellen har en Samsung-tillverkad Exynos 9110 med tillhörande 2 GB RAM. Vi hoppas på en kraftig uppgradering med en ny krets i nästa smartklocka.

Det finns inget som tyder på att Google tänker ändra designen på Pixel Watch 2. Det är rimligt att utseendet förblir oförändrat, undantagsvis för att tjockleken kan öka för att ge plats åt ett större batteri, fler sensorer och en tilltagen systemkrets. Exakt vad som kommer återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.