Prime Video Store – hyr film på Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Amazon har introducerat hyrfilm till videotjänsten Prime Video. Det betyder att du kommer att se många fler filmer på tjänsten, men du måste betala extra för att se dem.

Filmerna som ingår i din prenumeration på Prime Video blandas med hyrfilmerna. Det enda som skiljer dem åt är en liten märkning som indikerar om du måste betala extra eller inte för att se dem.

Lästips: Amazon Prime Video har nu stöd för Dolby Vision

Hyr filmer för 10 kronor – begränsad tid

Fram till den 31 maj kan hyra alla filmer som erbjuds på Prime Video Store för bara 10 kronor. Köpa dem gör du till fullpris.

Martin Backlund är ansvarig för Prime Video i Norden. I ett uttalande säger han att Amazon är glada över att kunna erbjuda ett större utbud av underhållning till sina kunder.

Han säger också att innehållet i Prime Video Store läggs till det redan stora utbudet i vanliga Prime Video. Målet är att samla allt som kunderna vill ha på en och samma plats.

För dig som både är Prime Video-prenumerant och kan tänka dig att betala för hyrfilm så är nyheten så klart positiv. Men för alla andra så är det ett möjligt irriterande inslag som förstör en annars bra upplevelse.

Lästips: Bättre ljud med Amazon Prime Video med Dialogue Boost (AI)

Amazon förstör Prime Video – bit för bit

Just nu är det otydligt vad som gäller i vissa vyer. Kan jag kolla direkt eller måste jag betala?

Det blir inte bättre av att Amazon visar reklam för sina prenumeranter, något som är mycket irriterande för många betalande kunder. Inklusive oss på Tekniksmart.

Det är naturligt att vilja utveckla sin tjänst så mycket som möjligt och erbjuda ett mervärde till sina kunder, men vad Amazon gör med Prime Video är ett steg åt fel håll. Med det så är filmtjänsten knappast urusel i sin befintliga form och vi räknar med förbättringar som finslipar upplevelsen de kommande veckorna och månaderna.

För att hyra filmer så måste du vara Prime-medlem. Det kostar dig bara 59 kronor per månad för att se hela utbudet av inkluderad film, och då får du dessutom gratis frakt när du handlar på Amazon.se. Inte illa (speciellt om vi jämför med kostnaden för Netflix idag).

Du kan testa Amazon Prime Video helt kostnadsfritt i 30 dagar, därefter kan du välja att betala eller avbryta medlemsskapet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.