Billigare uppgradering av lagringen i Xbox Series X/S

Xbox Series X
Foto: Dmitry Novikov, Unsplash

Det är ruskigt dyrt att uppgradera lagringen i din Xbox Series X/S idag. Om det interna utrymmet inte räcker till så får du glatt betala från cirka 1 500 kronor för extra lagring.

Snart verkar det dock som att priserna kommer minska något. Åtminstone om vi ska tro det officiella Xbox-kontot på Twitter. Det står att alla expansionskort från Seagate blir betydligt billigare.

Det finns idag tre storlekar för expansionskorten. Det minsta är på 512 GB, mellanmodellen är på 1 TB och flaggskeppskortet är på 2 TB extra lagringsutrymme.

De nya priserna är 90 USD, 150 USD respektive 280 USD enligt Twitter-kontot. Omräknat blir det cirka 1 150 kronor, 1 900 kronor och 3 600 kronor.

Seagate har sålt expansionskorten till rabatterat pris den senaste tiden. Det betyder att de nya priserna ser ut att blir de fasta priserna istället. Exakt vad det betyder för svenska gamers återstår att se då återförsäljare inte har justert sina priser – än.

Tyvärr valde Microsoft att använda en proprietär anslutning för att uppgradera lagringen i Xbox Series-modellerna. Sony har en mycket bättre och generellt billigare lösning med vanliga NVMe M.2-kort som monteras innanför chassit på Playstation 5-konsolen.

Om det är värt att uppgradera spelkonsolen med extra lagringsutrymme? Det beror helt på hur du är som gamer. Det är en rejäl kostnad för mer lagring.

Spelar du ofta AAA-klassade stortitlar så tar de gärna 100 GB till 200 GB i anspråk på disken. Har du många sådana spel och spelar ofta så är mer lagring värt varenda krona. Om inte, då bör du lägga pengarna på annat tycker vi.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.