Google Pixel Watch – kan man köpa smartklockan i Sverige? (svaret)

Google Pixel Watch
Foto: Google

Visste du att Google har en egen smartklocka? Den heter Pixel Watch och är första generations smartklocka med teknik från Fitbit. Det är också den kanske bästa smartklockan som du kan köpa till din Pixel-telefon om du har en sådan.

Om du går till Googles officiella webbshop så kanske du märker att Pixel Watch inte finns med i produktuppställningen. Men den finns ju på marknaden, så varför kan du inte köpa den direkt från Google? Här är allt du måste veta om Pixel Watch och hur du köper smartklockan i Sverige.

Se Googles presentation av Pixel Watch här.

Finns Google Pixel Watch att köpa i Sverige?

Absolut! Du kan köpa Pixel Watch från svenska butiker, men tänk på att modellen inte är släppt officiellt på den svenska marknaden.

Det betyder att du inte kan räkna med stöd från Google eller att Google Assistant fungerar felfritt med svenskt språkstöd.

Bland butikerna som säljer Pixel Watch idag så hittar vi Amazon, CDON och Klockmagasinet.

Hur mycket kostar Pixel Watch i Sverige?

Priset varierar stort och ofta. I skrivande stund kan du köpa Google Pixel Watch för cirka 4 000 kronor via svenska butiker.

När vi kollar Prisjakt ser vi att Compu-mail har det lägsta priset just nu med 3 753 kronor exklusive frakt. Dyrast är CDON med 4 599 kronor.

Det är en skillnad på hela 846 kronor eller 23 procent högre pris hos CDON.

Vad måste jag tänka på om Pixel Watch i Sverige?

Google Pixel Watch fungerar med din Android-telefon även om smartklockan inte har släppts officiellt på den svenska marknaden.

Det enda kravet är att du har en Android-telefon. Var du befinner dig spelar ingen roll. Pixel Watch fungerar inte med iPhone-telefonerna, så har du en sådan är det bättre att kolla på Apple Watch-serien med smartklockor eller ett aktivitetsarmband.

Du kan inte använda Google Assistant på svenska, men det finns svenskt språkstöd för menyer och appar.

Fungerar kontaktlösa betalningar med Pixel Watch i Sverige?

Ja, smartklockan har NFC och stöd för kontaktlösa betalningar med Google Wallet. Om du lägger till ditt betalkort i Google Wallet så synkroniseras det automatiskt med din Pixel Watch och den kan användas för snabb betalning vid alla kompatibla betalterminaler i Sverige.

Behövs en kompanjon-app för Pixel Watch?

Ja, du måste ladda ner och installera appen Pixel Watch från Play Store för att använda din Pixel Watch.

Undantaget är för dig som har en Pixel-telefon där appen redan följer med från start.

Appen är helt kostnadsfri och har med fler än 500 000 nedladdningar ett skyhögt omdömesbetyg på 4,8 av 5,0 på Play Store.

Kompanjon-appen gör det bland annat möjligt att:

• Anpassa urtavlor
• Hantera rutor
• Anpassa aviseringar
• Hantera Google-appar och konton
• Installera och hantera appar
• Konfigurera mobiloperatör (endast 4G/LTE-versionen av Pixel Watch)
• Hantera integritetsinställningar

Du måste även ladda ner Fitbit-appen från Play Store för att använda alla träningsfunktioner som Pixel Watch erbjuder.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.