Google avslöjar ny Fuchsia-pryl av misstag

google nest hub gen 1

Google kan vara på gång att lansera en ny Fuchsia-pryl. Enligt ett internt dokument som letat sig ut på internet så planerar företaget att släppa åtminstone en smarta hem-produkt som använder Fuchsia OS – operativsystemet som används i bland annat Nest Hub-serien med smarta skärmar.

Vad som kommer återstår att se, men det finns några tänkbara prylar som det ryktats om länge. Exempelvis Pixel Tablet som väntas blir en surfplatta som kompletterar de befintliga mobiltelefonerna i Pixel-serien. Eller tredje generationens Nest Mini som kan konkurrera med Apple HomePod Mini.


Lästips: Google uppdaterar Nest Audio med nya Fuchsia-systemet

Fuchsia OS ersätter Cast OS i Nest-serien

Det har även pratats om att Nest Audio ska få en ny modell med bättre ljudkvalitet och fler sensorer.

Dokumentet som läckte är ett planeringsdokument som en utvecklare demonstrerade lite väl öppet. Bland annat fick vi reda på att Fuchsia OS får stöd för JavaScript i framtiden och det under första halvåret 2023.

Fuchsia OS har introducerats bit för bit inom Googles ekosystem, men vi har inte sett någon utbredd användning än. Bland annat har Nest Hub-serien fått uppdateringar med Fuchsia OS där de tidigare hade Cast OS, dock gäller det bara några av modellerna.

Lästips: 8 saker du måste veta om Google Nest WiFi Pro

Det vore inte orimligt att Google har stora planer för hela Nest-serien under 2023. Om de vill på allvar vill slåss mot Apple och Amazon inom smarta hem-segmentet, samt de andra tillverkarna av mobilhögtalare och smarta högtalare, så krävs nya lanseringar.

Frågan är – får vi en Nest Hub, Nest Mini, Nest Audio eller någon annan pryl redan första eller andra kvartalet?

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.