Google uppdaterar Nest Audio med nya Fuchsia-systemet

Google Nest Audio

Har du någonsin funderat på vilket operativsystem som används i din Nest Audio från Google? Inte? Nej, det är nog inte många som ligger vaken om nätterna över just den frågan – men det finns faktiskt en smart mjukvara på insidan som ser till att allt fungerar på rätt sätt. Den heter kort och enkelt ”Cast OS” och inom kort ersätts den med nya och förbättrade ”Fuchsia”.

När din smarta högtalare uppdateras med Fuchsia-mjukvaran så kommer du sannolikt inte veta om det. Allt sker automatiskt i bakgrunden och installation sker när högtalaren är igång utan att användas. Det räcker helt enkelt med att den är ansluten till en strömkälla, vilket de flesta högtalarna trots allt är.


Google har arbetat med övergången till operativsystemet Fuchsia under en längre tid nu. Redan idag har de nyare smartskärmarna i Nest-serien bytt till den nya mjukvaran. Nest Hub fick uppdateringen redan 2021 och storebrorsmodellen Nest Hub Max tidigare under 2022. Andra generationens Nest Hub lär få sin uppdateringen inom en snar framtid.

Intressant att veta: Visste du att Fuchsia också är en växt som tillhör arten dunörtsväxter? Det är en växt som planteras tidigt på året och sedan håller i ungefär ett år. Fuchsia tål inte frost, men uppskattar en varm balkong och helst riktigt väldrenerad och näringsrik jord.
Läs mer om växten Fuchsia här.

Efter det då? Troligtvis är det Nest Audio som står på tur, och därefter så vet vi faktiskt inte hur planen ser ut.

Det är inte troligt att Google släpper uppdateringen till alla sina äldre högtalare som släpptes före Nest Audio. Däremot är det högst sannolikt att Fuchsia följer med från start i alla framtida modeller. Vi vet att Google arbetar på flera nya smarta högtalare för Nest-serien, även om det inte finns några detaljer om hur de ser ut eller fungerar.

Via: 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.