God of War kan vara på gång till PC – läckte i massiv spellista

Tusentals spel hittades i Nvidia-lista på GeForce Now

god of war playstation 5 4k

En massiv läcka från grafikkortstillverkaren Nvidia indikerar att God of War och många fler Playstation-exklusiva spel är på gång till PC.

Den kanske tyngsta speltiteln i listan är superhyllande God of War. Ett spel som fått många tunga utmärkelser och som får en officiell efterföljare i God of War: Ragnarök under nästa år.

Läs mer: Har God of War stöd för Playstation 5 (PS5)?

Det var utvecklaren Ighor July som noterade en intern lista på speltjänsten GeForce Now som innehöll alla de (potentiellt) kommande spelen.

Listan är massiv med tusentals speltitlar, och Nvidia har faktiskt bekräftat dess äkthet till webbsajten The Verge. Men tillverkaren säger också att innehållet är spekulativt och inte är en garanti för att spelen faktiskt släpps.

NVIDIA is aware of an unauthorized published game list, with both released and/or speculative titles, used only for internal tracking and testing. Inclusion on the list is neither confirmation nor an announcement of any game.

NVIDIA took immediate action to remove access to the list. No confidential game builds or personal information were exposed.

Det sista påståendet verkar inte bara vara ett tomt försvar från Nvidias sida heller. I spellistan hittar vi titlar som Bioshock 2022 och Kingdom Hearts IV. Två spel som inte existerar idag, och vem tror att nästa Bioshock kallas just ”2022”?

Samtidigt finns en del intressanta, och betydligt mer trovärdiga lanseringar med i listan.

Sony har sett en stor framgång med Horizon Zero Dawn på PC och flera andra Playstation-exklusiva titlar är på gång till Windows-användarna. Bland annat nya och kommande Uncharted: Legacy of Thieves Collection.

Så när God of War finns med i listan med Steam som tydligt markerad speltjänst så låter det inte omöjligt. Speciellt inte då Ighor July till och med har en skärmdump på produktsidan hos GeForce Now. Ouch, Nvidia.

Läs mer: God of War har passerat 10 miljoner sålda exemplar

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.