iOS 14.8 och iPadOS 14.8 är släppt – här är nyheterna

apple ios 14 2020

Apple har släppt uppdateringarna med iOS 14.8 för iPhone- och iPadOS 14.8 för iPad-serien.

Fokus ligger helt på buggfixar, optimeringar och säkerhetsfixar. Uppdateringarna är förberedande inför den större uppgraderingen till iOS 15 och iPadOS 15 senare i höst.

Läs mer: Nu finns watchOS 7.6.2 att installera på din Apple Watch

Du får alltså inga nya funktioner eller andra godbitar den här gången. Istället får du snällt vänta på höstens stora uppgradering – om du har en kompatibel enhet så klart.

Nämnvärt är att det här är första gången som Apple släppt en uppdatering med versionsnumret ”.8”. Tidigare år har Apple stannat med iOS 11.4, iOS 12.5 och iOS 13.7.

Vi kan därmed tänka oss att det verkligen fanns en bra anledning för Apple att bryta den trenden i år.

Uppdateringarna med iOS 14.8 respektive iPadOS 14.8 installerar du via Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Tänk på att din iPhone eller iPad måste ha 50 procents batterinivå alternativt vara ansluten till en strömkälla för att uppdateringsprocessen ska påbörjas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.